Статии

Полезни ли са кардио тренировките

Когато наближите средна възраст вече започвате да усещате че не се чувствате както трябва , бързо се изморявате , трудно ставате когато стоите известно време на пода и дори от време на време започвате да осещате болка в ставите. Само защото остарявате хронологически не означава че трябва да се примирите и със биологичното стареене.

Със възрастта вашият аеробичен капацитет започва да намалява с по около пет милиграма на десетелетие. Или ако в 20-те си години сте били с аеробичен капацитет от 50 мг, то в 60-тте тои вече ще е спаднал до 30 мг. Или това просто означава че с възрастта започвате все по трудно да изпълнявате ежедневните си дейности. Според изследователите аеробните упражнения изпълнявани редовно могат да стимулират аеробната ви енергия с до 25 на 100. Дори ако водите заседнал начин на живот с аеробните програми за трениране вие ще намалите значително вашето биологично стареене.

За подобряване на аеробния капацитет вие поставяте сърцето и белите си дробове пред едно предизвикателство. Тъи както трябва да вдигате по големи тежести за да станете по силен то в този случаи по време на кардио тренировките ще трябва да се натоварите малко повече за да подобрите капацитета на белите дробове. Като задължително натоварнето трябва да става стъпка по стъпка.

За кардио тренировките може да използвате различни фитнес уреди и програми за по голяма ефективност и подобряване на аеробичния капацитет.

Авторска статия на http://fitnesuredi-bg.com/. Забранено копирането и използването й в други сайтове с комерсиална цел.